Erasmus+ - European DNA

 






 

Cooking Kibinai

 







Επίσκεψη της ομάδας Erasmus του 6ου Γυμνασίου Πάτρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην έκθεση "Η Πάτρα πριν από μισό αιώνα με το φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή."






Ταξίδι τέταρτο: Πορτογαλία


Ταξίδι τρίτο: Λιθουανία, Βίλνους



    



 

Ταξίδι δεύτερο: Ισπανία, Valencia















Ταξίδι πρώτο: Πολωνία, Ράντομ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ European DNA, η διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Πάτρας, Γιολδάση Βασιλική, η υποδιευθύντρια, Δωρή Αικατερίνη και η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας, Παπαδασκαλοπούλου Μαρία, ταξίδεψαν στην Πολωνία από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018, για να πάρουν μέρος στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Πολωνία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Λιθουανία. Βασικοί στόχοι που επιδιώκει η συνεργασία των παραπάνω ευρωπαϊκών χωρών μέσα από το πρόγραμμα αυτό είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τους και των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο σχέδιο, η δημιουργία συνείδησης που προστατεύει την κοινή κληρονομιά του κόσμου, η συμβολή στον διαπολιτισμικό διάλογο και τη συνεργασία καθώς και η αντιμετώπιση της στερεοτυπικής σκέψης.
Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί των χωρών συμμετείχαν στο συνέδριο Νέων Τεχνολογιών που οργανώνει το σχολείο υποδοχής- το Τεχνικό σχολείο του Radom - για 14η χρονιά, όπως επίσης και σε συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του έργου όπου συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που πρέπει να υλοποιήσουν οι εταίροι, οι επικείμενες κινητικότητες και διαδικαστικά θέματα. Η πορτογαλική ομάδα εργασίας οργάνωσε ένα εργαστήριο για ηλεκτρονικές πλατφόρμες και λογισμικό που μπορούν χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία των γλωσσών ενώ συνάδελφοι από την Πολωνία, την Ουκρανία και την Πορτογαλία έδειξαν στην πράξη πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το mystery skype στην εκπαιδευτική διαδικασία. Υλοποιώντας ένα πρόγραμμα σχετικό με την πολιτιστική κληρονομιά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ανοιχτό μουσείο του Radom που αναπαριστά ένα χωριό, την Κρακοβία όπου επισκέφθηκαν το Διεθνές Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να περιηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Aushwitz και του Birkenau. Επίσης, συμμετείχαν σε σεμινάριο πολωνικής παραδοσιακής μαγειρικής και σε επίδειξη παραδοσιακών στολών. Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στην Βαλένθια της Ισπανίας, όπου θα ταξιδέψουν 4 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου