Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη της Γ τάξης στο κέντρο Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 Επίσκεψη της Γ τάξης του 6ου Γυμνασίου Πατρών την Παρασκευή ,17/2/23 στο κέντρο Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


 Το θέμα της συζήτησης αφορούσε το τι κάνει  η ΕΕ για τον πολίτη και ειδικότερα για τους νέους.  Η εκπρόσωπος του κέντρου κα Βουτσινά Μαρία αναφέρθηκε στα προγράμματα κινητικότητας των νέων και σε μια σειρά πρωτοβουλιών που προωθούνται με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η κυρία Χριστίνα Αναστοπούλου,ένα από τα στελέχη του κέντρου, ενημέρωσε τους μαθητές για τα οφέλη της ΕΕ απέναντι στα κράτη που την απαρτίζουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφοράς ήταν η οικολογική συνείδηση και μετάβαση των μελών της σε σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή ,η έλλειψη  φυσικών πόρων εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας. Παρευρέθηκε και συμμετείχε στην συνάντησή μας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας,Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαϊμης. Εξήρε τον θεσμό της ΕΕ και  επεσήμανε τα οφέλη που αποκομίζουν οι νέοι από αυτόν. Τέλος προέτρεψε τους μαθητές να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους,ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!!!

Υπεύθυνη καθηγήτρια:κα Ιωσηφίδη Ελένη συνοδοί καθηγήτριες:κα Κούνα Ελένη,κα Σταυροθανασοπούλου Παναγιώτα και κα Κρητικού Ελένη 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου